brownie met dulce de leche
Zoet

Brownies met dulce de leche

Nog nooit eerder maakte ik brownies en bij mij kan het ook nooit normaal. Nee, ik maak direct twee soorten brownie met beide bijzondere ingrediënten. Zo maakte ik een ‘pinkies’ met witte chocola en frambozen en deze lekkere chocolade brownies met dulce de leche. Ik deed het beslag van beide brownies in één grote brownievorm en maakte zo een fantastische eerste brownie.

Waarom ik nog nooit eerder brownies heb gemaakt? Ik hield simpelweg niet van zoet eten. Dus ook brownies sloeg ik vaak over. Maar sinds ik deze kookblog heb, ben ik steeds meer zoete recepten gaan uitproberen. En als je zelf iets maakt, dan proef je natuurlijk ook en dan kun je het vaak toch wel waarderen. Ook omdat je weet hoeveel aandacht je eraan hebt besteed.

En wat voor brownie is dit: chocola, amandelen en Dulce de leche. Echt een gouden combinatie! De Dulce de Leche heeft een romige karamelsmaak en blijft een beetje chewy in de brownie. Jongens, dit is zoooo lekker.

Ik kwam op het idee deze brownies door de #swieswoepswap van Mandy and More. Ik mocht deze maand een recept maken van medefoodblogger Wendy van Deedylicious. En wat een keus gaf ze me.. Ze maakt hiervan overigens fantastische foto’s, dus kijk zeker even op haar website!

brownie met dulce de leche

Ingrediënten voor deze fantastische brownies met dulce de leche:

  • 75 gr roomboter
  • 150 gr pure chocolade
  • 65 gr fijn kristalsuiker
  • 65 gr donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 el cacaopoeder
  • 1/2 el vanillesuiker
  • 50 gr amandelen, gehakt
  • 2 el dulce de leche
  • lage bakvorm (liefst met losse bodem*)

Zo maak je de brownies:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175˚. Smelt dan de boter samen met 100 gr van de chocolade au bain-marie. Bewaar de overige 25 gram chocolade.

Stap 2: Meng alle suikers in een kom en voeg de eitjes toe. Roer goed los totdat de eitjes zijn opgenomen.

Stap 3: Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en de cacao en roer goed door, totdat alles is opgenomen. Houd dan op met roeren.

Stap 4: Doe de gesmolten chocolade en boter er doorheen en meng totdat je een homogene massa hebt.

Stap 5: Hak de 25 gram chocola in kleine blokjes. Voeg de stukjes chocola en de gehakte stukjes amandel als laatste toe aan het beslag en roer door.

Stap 6: Stort het beslag dan in een ingevette bakvorm met hoge zijkanten. Verdeel twee eetlepels dulce de leche over het mengsel er marmer dit, door met een satéprikker het beslag en de dulce de leche door elkaar te mengen.

Dit is hoe dat ‘marmeren’ eruit ziet.

Stap 7: Bak de brownie vervolgens in 30-40 minuten in het midden van de oven. Test met een prikker of het gaar is. Bij de randen moet de prikker er droog uitkomen, in het midden mag hij nog een klein beetje nat zijn. Want dat is juist heel lekker!

Stap 8: Laat de brownie helemaal afkoelen en schaaf met een kaasschaaf van 35 gram chocola, mooie chocoladekrullen. Leg de chocoladekrullen op de brownie en snijd het dan in blokjes.

Tip: In aluminiumfolie verpakt en gekoeld in de koelkast is deze tot we 4 dagen te bewaren.

brownie met dulce de leche

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *