brownie met witte chocola
Zoet

Brownie met crispy witte chocola

In deze brownie zit een speciaal ingrediënt. En dan heb ik het niet over de crispy witte chocola, maar over een ingrediënt die je niet zo snel verwacht. In deze brownie met crispy witte chocola zit mayonaise. En dat heeft een reden..

Mayonaise vervangt in dit gerecht de boter. En de reden dat mayonaise hiervoor wordt gebruikt, is omdat het de ultieme smeuïgheid veroorzaakt. Je brownie blijft heerlijk zacht van binnen en krokant van buiten. Daarnaast geeft het de brownie extra diepgang qua smaak, omdat het zout en het zuurtje in de mayonaise het zoete nog eens extra ophalen. Bovendien proef je de mayonaise absoluut niet. Net als dat je geen echte boter of eieren proeft bijvoorbeeld in een brownie.

De witte crispy chocola is een leuke toevoeging in kleur, smaak en vooral textuur. De crisp is precies waar je nog naar zoekt in zo’n smeuïge brownie.

Niet moeilijk te maken, maar je hebt wel even een brownie vorm of ovenschaal nodig. En een zeef om de bloem te zeven is wel heel fijn.

Dus probeer het eens, iedereen die ze had geproefd vond ze fantastisch en ook ikzelf (géén zoete kauw) kon er moeilijk van afblijven.

Dit recept maakte ik hoor Oliehoorn. Zij hebben een heerlijke mayonaise die je voor dit recept goed kunt gebruiken. Het is belangrijk dat de mayo geen light mayonaise is. Volvet dus.

Ingrediënten Brownie met crispy witte chocola, Voor 12 stukken:

130 gram pure chocola
3 eieren
120 gram mayonaise
30 gram cacao, gezeefd
40 gram zelfrijzendbakmeel, gezeefd
80 gram witte chocola crispy
220 gram suiker
1 tl vanillepasta


1 Zet de oven op 160 graden.
2. Smelt de pure chocola au bain-marie, in een glazen kom boven een pan kokend water (of even kort in de magnetron).
3. Mix de eieren met de suiker, vanillepasta en de gezeefde cacao.
4. Voeg de gesmolten pure chocola toe, de mayonaise en het zelfrijzend bakmeel. Mix met een keukenmixer tot een glad geheel.
5. Voeg in stukjes gesneden witte chocola toe. En meng alles nog eens met een lepel.
6. Giet het beslag in een ovenschaal, bekleed met bakpapier. Bak in 20 tot 30 minuten in het midden van de oven gaar van boven en nog smeuïg aan de binnenkant.

Lekker ite!

Laat de brownies afkoelen voordat je ze netjes kunt aansnijden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *