broodje kip en bacon
Lunch,  Uncategorized

Broodje kip en bacon

In het weekend ga ik graag gezellig buiten de deur lunchen. Het liefst bij een tentje met leuke inrichting en nieuwe gerechtjes. Zo kwam ik dit heerlijke broodje eens tegen in een lunchplekje in de buurt. Alle smaken vind ik geweldig aan dit gerecht. Het broodje kip en bacon bevat ook nog eens avocado, Parmezaanse kaas én truffelmayo. WAAAAAT wil je nog meer?! Je maakt dit gerechtje in 10 minuten en dan staat er wel echt een heel lekker gerechtje op tafel. Wil je voor vega gaan? Gebruik dan vega blokjes in plaats van de kipfilet.

Toen Quorn mij vroeg hun vegetarische bacon te testen dacht ik direct aan dit broodje. Want dit is voor mij één van de perfecte gerechten voor bacon. Bacon is normaal gesproken van varkensvlees, iets wat vele mensen uit hun dieet hebben geschrapt. Begrijpelijk, want veel mensen krijgen er o.a. een onregelmatige huid van. Maar wie wil zoute, knapperige bacon/spek missen?

Mijn oordeel over de bacon: lekker en bijna niet van echt te onderscheiden in combinatie met andere ingrediënten. Zoals je bacon normaal gesproken ook eet. Mijn vriend had niet door dat hij vegetarische bacon at. Wél proefde ik de bacon zonder andere ingrediënten en dan is het echt nog wel een andere structuur. Dus het is een aanrader, maar wel in combinatie met…

Ingrediënten voor 2 personen broodje kip en bacon:

4 dikke plakken brood
1,5 avocado
40 gram Parmezaanse kaas , in grove vlokken
2 el truffelmayo
4 plakjes bacon van Quorn
200 gram kipfilet in blokjes gesneden
1 el Kipkruiden
1 tl honing

Zo maak je het:

Marineer de kipfilet in een el zonnebloemolie, de kipkruiden en honing. Bak de kip gaar in een koekenpan. Ondertussen toast je de plakken brood even kort in een andere droge koekenpan. Als het brood getoast is bak je de bacon in 2 el zonnebloemolie in de koekenpan knapperig. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Verdeel de avocado over de vier plakken brood, dit met een vork op het brood ‘geprakt’ worden. Leg hierop de blokjes kip, dan de vlokken Parmezaanse kaas, de bacon in stukjes en als laatste de truffelmayo. Eet smakelijk!

Dit ziet er zalig uit nietwaar? Misschien vind je deze quesadilla dan ook lekker als lunch!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *