halloumi
Lunch,  Snacks

Broodje halloumi

Yesssss! Dit weekend wordt het weer mooi weer. Heerlijk! Lekker om dan te BBQen en lekkere vleesjes te grillen. Maar misschien heb je ook wel zin in vega?. Even geen vlees, maar wel het gevoel dat je echt iets gegrild in je mond steekt. Zie hier de oplossing! Flatbread halloumi met avocadospread!
Kennen jullie halloumi al? De eiwitrijke kaas die niet smelt als je het grilt. Even wennen misschien aan de textuur. Als friet is halloumi ook heel lekker. ??‍♀️ Verras jezelf en probeer dit gemakkelijke broodje eens!

Ingrediënten voor 4 broodjes met halloumi:

300 gram Griekse yoghurt
200 gram zelfrijzend bakmeel
Zout
Za’atar kruiden
250 gram Haloumi
Citroensap
1,5 Avocado
Sriracha of chilisaus

Zo maak je ze:

Maak het brood voor de flatbread door de yoghurt en meel met elkaar te mengen. Voeg een halve tl zout toe. Rol het deeg uit tot een slurf en hak er 6 gelijke stukken vanaf. Ieder stukje deeg rol je uit tot een zo dun mogelijke plak, zonder gaten. Strijk het deeg dan in met olijfolie, za’atar en een beetje (zee)-zout. Gril of bak op de bbq of grillpan. Als de bovenkant is gaan bubbelen en de onderkant bruine grillsteepjes krijgt draai de flatbread om en bakt ook deze kant goudbruin. 
Prak ondertussen de avocado grof en voeg wat citroensap, peper en zout toe. 
Snijd de haloumi in plakjes van een halve cm en dep ze droog. Grill ook op de BBQ/grillpan.
Als je flatbread klaar is smeer je er avocado royaal op en doet 2 à 3 plakjes haloumi per broodje tussen de flatbread. Lekker met shirarcha saus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *