
Broccoliquiche
gewoon eten, op een gewone doorgedeekse dag. Dat vind ik soms wat saai en voelt een beetje als een sleur. Ik had de boodschappen voor de hele week al ingekocht. Voor vandaag: aardappeltjes, broccoli en kipfilet. Lekker gezond en voedzaam, als je het mij vraagt. Maar als ik dan in de auto terug van mijn werk naar huis zit, begint mijn kookbrein weer allemaal opties te bedenken wat ik zou kunnen maken met de ingrediënten die ik in huis heb. Om vooral geen AVG’tje te eten vandaag, maar iets ‘leukers’. Dat werd dus deze lekkere broccoli quiche. ?
Ingrediënten voor de broccoli quiche
300 gram Kipfilet
1 el kipkruiden (zoutloos)
5 eieren
100 ml creme fraiche
300 gram bloem
1 stronk broccoli
1 rode paprika
2 el Paneermeel
1 ui
150 gram geitenkaas
2 knoflook teentjes
Peper en zout
Zet de oven op 180/200 graden. Voor het deeg meng je 1 ei met 300 gram bloem, 150 gram boter(warm), een snufje zout en 2 el koud water. Meng het deeg met de hand tot een stevig deeg en zet 20 minuten in de koelkast. (Of je gebruikt kant en klare hartige taartdeeg uit het vriesschap)
Kruid de kip met de kipkruiden en een beetje zout. Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in blokjes. Bak in een koekenpan de kip kort, net gaar en haal uit de pan. Bak de ui, knoflook en paprika tot ze gaar zijn. Ondertussen kook je de broccoli 5 minuutjes beetgaar en giet af. Klop de 4 eieren, creme fraîche, 1/2 van de kaas, peper en zout tot een egaal mengsel. Rol met een deegroller het deeg tot een dunne plak en leg in een quichevorm, taartvorm of ovenschaal bekleed met bakpapier. Prik gaatjes in het deeg en strooi de paneermeel over de bodem. Hierdoor wordt het deeg niet sompig. Vervolgens de broccoli, paprika en kip in de het deeg leggen, eimengsel eroverheen gieten en het twee deel kaas over de quiche strooien. 30 min in de oven. Eet smakelijk!!

