
Boerenkoolpesto
Heb jij ook regelmatig restjes over? Ik kook voor twee personen zo nu en dan stamppot boerenkool en vind 300 gram boerenkool te weinig en 600 gram past net niet in de pan. Dat restje boerenkool wil ik natuurlijk niet weggooien. Ik heb er een lekkere pesto van gemaakt. Door de boerenkool kort te koken wordt de smaak van de boerenkool wat zachter van smaak, maar precies lekker voor in een pesto!
Een leuke winterse pesto variant! Maak jij het ook eens?
Ingrediënten een potje pesto:
100 gram boerenkool
50 gram Parmezaanse kaas
40 gram pijnboompitten
80 ml olijfolie (knoflook)
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Zwarte peper

Zo maak je het:
Kook de boerenkool pesto 3 minuten in ruimkokend water en giet dan goed af. Knijp de boerenkool nog even goed uit. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de parmezaanse kaas in kleine stukjes en doe de boerenkool, kaas, pitjes, gesnipperd teentje knoflook, citroensap in de blender en voeg een scheut olijfolie toe. Proef de pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Ik gebruikte een heerlijke taggiasca olijfolie, olijfolie uit Ligurie. Een goede olijfolie maakt een pesto echt.
Deze pesto is lekker op een toastje of door de pasta!
Een andere pesto maken? Deze bietenpesto is heel lekker verrassend en deze rode pesto is ook onweerstaanbaar lekker.


