Bloemkoolpizza parmaham
Diner met vlees

Bloemkoolpizza met parmaham

Dit makkelijk gerecht proeft als een snack, maar is wel heel licht verteerbaar. Deze bloemkoolpizza met parmaham, groene asperges, mozzarella, blauwe kaas(of een andere pittige kaas), courgette en rucola at ik toen ik een tijdje wat om mijn calorie-inname😅 wou denken, maar soms toch heel veel zin in pizza had. Met mozzarella light en een beetje blauwe kaas erop bleef de schade beperkt.

Tegenwoordig eet ik weer wat ik wil en maak deze pizza nog wel eens als ik echt zin heb in makkelijk, maar ook lekker. De bodem heeft een subtiele, lekkere bloemkoolsmaak. Lekker in de zon op je terras ☀️.

Ingrediënten voor 2x bloemkoolpizza met parmaham (2 pers)

2 maggioni bloemkoolpizza bodems
1 blikje tomatenpuree
Italiaanse kruiden + peper en zout
4 plakken parmaham
1 bol (light) mozzarella
100 gram blauwaderkaas of geitenkaas
100 gram groene aspergetips (die kleine, dunne)
2/3 courgette
2 el olijfolie
Handje rucola

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bak de pizzabodems even 5 minuten voor in het midden van de oven. Zo krijgt de bodem een krokant en bruin laagje en blijft het stevig met de saus erop.
  3. Vervolgens maak je de pizzasaus van tomatenpuree, Italiaanse kruiden, knoflook, peper, zout en water een sausje maken. Dit mag je in een kom tot een lekkere saus. Eventueel een halve theelepel suiker maakt de saus lekker zoet.

4. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes, de mozzarella breek je in stukjes, de blauwe kaas in kleine blokjes hakken en de asperges voorzien je van wat olijfolie, peper en zout.

5. De bodem beleg je vervolgens, na de eerste keer bakken, met de courgette, mozzarella, asperges en kaas.

6. Nu bak je de pizza’s ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. Na het bakken beleg je de pizza’s met de parmaham en rucola.

Eet smakelijk!

Wat kun je allemaal nog meer maken met die bloemkoolbodems? Deze pizza met kipshoarma bijvoorbeeld. Een skinny pizza shoarma!
Of deze pizza met vegan rendang! Waar ik n.b. een reis naar Bali mee won!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *