Blini met gerookte zalm en mierikswortelmayonaise
Snacks

Blini met gerookte zalm en mierikswortelmayonaise

Zo’n makkelijk receptje, maar zo lekker! Lekker bij de borrel of als feestelijk voorgerecht me de feestdagen. De roosjes lijken indrukwekkend, maar zijn ontzettend makkelijk te maken. Je rolt de zalm namelijk of en snijd dan een roosje er vanaf. Dan zet je met de gesneden kant de zalm op een blini en je roosjes staat! Dat staat zo vrolijk op deze blini met gerookte zalm en mierikswortelmayonaise.

De blini maakte ik deze keer niet zelf, maar bikg gin voor gemak en haaslde van de kant-en–klare bij de supermarkt. Wellicht zijn zelfgemaakt lekkerder, maar deze combi van smaken was ook goed zo. Blini zijn trouwens Russische kleine, hartige pannenkoekjes die ook vaak met kaviaar of ander viskuit wordt gelegd.

Mieirikswortel heeft een fijne scherpe smaak, die mij doet denken aan het weekend dat ik met een vriendin in Stockholm was. Daar proefde je deze smaken overal. Heerlijk fris en vissig.

Maak jij deze leuke hapjes ook eens?

Blini met gerookte zalm en mierikswortelmayonaise

Ingrediënten Blini met gerookte zalm en mierikswortelmayonaise, voorgerecht 4 personen:

150 gram gerookte zalm
12 blini’s
4 el mayonaise
3 el creme fraiche
2 tl mierikswortel
15 gram dille
1/2 citroen
Peper en zout

Zo maak je het:

1. Verwarm de blini’s in een koekenpan of oven, zoals staat aangegeven op de verpakking.

2. Meng de mayo met de creme fraiche, de mierikswortel en een el citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg naar smaak nog wat mierikswortel toe.

3. Rol de plankjes gerookte zalm op en snijd dan in roosjes.

4. Leg de blini’s op een serveerplank, doe een lepeltje van de mierikswortelmayonaise op elke blini, hierop een roosje zalm en dan een takje dille. Easy Peasy!

Lekker borrelen!

Blini met gerookte zalm en mierikswortelmayonaise

Kijk de Reel op mijn Instagram, voor het snijden en Rollen van de roosjes!

Wil je nog chiquer? dan zijn deze sushicocktails misschien wel wat voor jou?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *