Bitterkoekjespudding
Zoet

Bitterkoekjespudding

Jongens, dit is echt een heel lekker, luchtig toetje. Zeker als je van de smaak van amandel/amaretto houdt en als je romige pudding lekker vindt. Lekker en makkelijk te maken en een paar uren laten opstijven. Bitterkoekjespudding is heaven!

Bij dit heerlijke toetje zit trouwens ook een verhaal. Toen ik vroeger op de basisschool zat aten mijn broer en ik tussen de middag regelmatig bij onze Pake en Beppe (Opa en Oma). Mijn Beppe kon heerlijk koken en mijn Pake maakte altijd schaaltjes klaar met aardbeien, blokjes kaas, komkommer en andere lekkere dingen voor op het brood. De bitterkoekjespudding van mijn Beppe vond ik geweldig. En die aten we dan ook op die bewuste dag. Mijn Beppe was een beetje uitgeschoten met de rum die ze altijd door de pudding doet. Dus wij die middag lekker smullen van de pudding. ‘S middags ging ik weer fluitend op mijn fietsje naar school. Toen ik ’s middags na school weer bij mijn Beppe kwam vertelde ik met knalrode wangen dat ik vanmiddag wel heel erg druk was en gek had gedaan. hihi

Ik heb wat skyrr door de pudding heen gedaan, voor een iets minder zwaar (minder vet) en zoet dessert. Daarnaast is de room in dit toetje luchtig opgeklopt. Luchtig, zoet en een beetje fris van smaak. Yum!

Maak jij dit lekkere receptje met één of twee scheutjes rum ook?

Ingrediënten voor bitterkoekjespudding voor 8 personen:

300 ml halfvolle melk
280 ml slagroom
200 ml skyr vanille
250 gram bitterkoekjes (+ bitterkoekjes om mee te decoreren)
5 el rum
6 gelatine blaadjes
2 eidooiers
70 gram suiker
2 el maizena
Slagroom om te decoreren

Zo maak je lekkerste bitterkoekjespudding:

1. Laat de gelatine in een kom met water weken.

2. Breek de koekjes in stukjes en doe over de helft van de koekjes de rum.

3. Doe de helft van de melk in een steelpannetje en voeg een klein scheutje rum toe. Breng aan de kook.

4. Doe de andere helft van het melk in een kom en klop hierdoor heen de suiker en de twee eidooiers. Meng tot een egaal mengsel.

5. Schenk dit mengsel bij het melk dat op het vuur staat en meng goed met elkaar. Laat even koken.

6. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het melk dat op het vuur staat. Voeg dan ook de helft van de koekjes toe. Laat dit afkoelen.

7. In een andere kom klop je de slagroom stevig en schept dan de skyr hier doorheen.

8. Schep het afgekoelde mengsel in twee etappes toe aan de opgeklopte slagroom. Schep, maar roer niet het lucht uit de slagroom.

9. Spoel de pudding vorm met water om en schenk de pudding mengsel in de vorm. Dek de vorm af met vershoudfolie om vlies vorming te voorkomen.

10. Laat minimaal 6 uren opstijven en stort de pudding op een bord. Decoreer met slagroom, bitterkoekjes en eventueel rode bessen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *