bietenpeso
Snacks

Bietenpesto op naanbrood

Weekend! En dan kan er weer uitgebreid geborreld en geluncht worden! Ik ben gek op pesto, gemaakt van basilicum, parmesaanze kaas, olijfolie, knoflook en pijnboompitten. Maar bij deze bietenpesto met rode biet werden mijn spaakpapillen op een nieuwe manier geprikkeld. Bietenpesto op naanbrood, een heerlijk borrel- of lunchgerecht.

Bietenpesto, ik was nog even sceptisch, want ik houd niet zo van de aardse smaak van rode biet. Toch trok het woordje ‘pesto’ mij over de streep en daar ben ik blij om! Ik vond de rode biet in deze pesto echt van toegevoegde waarde. Het zoete van de bieten is heerlijk in combinatie met de zoute, hartige smaak van de ingrediënten van pesto. Echt een hele leuke variant die je zeker op je borrelplank wilt hebben staan.

De naanbroodjes die Vera en ik bij deze pesto aten, maakten we van 2 basis ingrediënten (+ zout en tijm). Zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt zijn deze basisingrediënten. Met dit recept kun je echt alle kanten op. Zo maakte ik ook al eens deze flatbread sushi en broodje halloumi met hetzelfde recept.

Deze pesto is heerlijk niet alleen lekker op dit naanbroodje, maar ook op een krokant toastje, op een hard broodje met oude kaas en rucola of door de pasta. Je maakt de pesto net zo makkelijk als een gewone verse pesto, maar dan met stukjes gekookte bietjes erdoorheen. Denk wel om je kleding en snijplank met het rode sap. Maak jij deze heerlijke iet wat zoete pesto ook eens?

Ingrediënten voor een flink schaaltje pesto:

1 rode biet ( gekookt)
30 gram Parmezaanse kaas
20 gram basilicum
20 gram pijnboompitten of cashewnoten
een scheutje olijfolie
1 tl citroensap
1 tot 1,5 teen knoflook
Zwarte peper

Ingrediënten voor 3 naanbroodjes:
100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram skyr
1 tl zout
1/2 tl tijm

Zo maak je de naan en de pesto:

Snijd voor de bietenpesto de bieten, kaas, knoflook en basilicum fijn en bak de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hoge kom. Staafmix dit tot een pesto. Meng alle ingrediënten voor de naanbrood met elkaar. Eerst met een vork, want dan plakt het nog heel erg! En dan met de handen kneden tot een grote deegbal. Snijd het deeg in drie gelijke stukken en maak balletjes van de stukken deeg. Rol uit met een deegroller bestrijk met olie en bak in een hete grillpan aan beide zijdes goudbruin. Lekker beleggen met de bieten pesto! Yummie!

Tip: Snijd de rode biet in stukjes in een plastic zak of stuk gebruikt papier, dan gooi je die na het snijden weg. Scheelt weer een rode snijplank.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *