bietengalettes
Diner vega,  Lunch

Bietengalettes

Vandaag eten wij deze lekkere vega bietengalettes met geitenkaas. Dit recept maakte en fotografeerde ik voor demolkerei. Een galette is een soort van plaattaart. Net zo’n snack voor bij een soepje op deze regenachtige zondag. Ik heb chiogga bietjes gebruikt, want die hebben van die mooie ringen 😍. Bieten zitten vol met foliumzuur, mangaan, kalium, koper, ijzer, vezels en magnesium. Dus supergezond! Biet kun je perfect combineren met de zoute en romige smaak van geitenkaas! Ze zijn heel makkelijk de maken, lees maar:


Ingrediënten voor 4 galettes:

4 plakjes hartigetaartdeeg 
2 (chioccia) bietjes, in dunne plakjes
100 gram geitenkaas
1 rode ui, in dunne ringen
Tijm
Knoflook
Olijfolie

Leg de hartige taartdeeg op een snijplank en vouw de randen nonchalant naar binnen, zodat er een rand ontstaat en de galette rond wordt. Snijd de rauwe bieten en meng in een kom met olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Beleg de galettes met biet en geitenkaas. 15 minuten in de oven op 200 graden. Afmaken met tijm en peper/zout. Lekker iteeeee 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *