biefstuk met chimichurri
Diner met vlees

Biefstuk met chimichurri

In het tijdperk dat je nog op vakantie ging, lees: Half Februari 2020. Toen vlogen mijn vriend en ik naar het zonnige Lanzarote. Al op de eerste avond zochten we een goed restaurant en gingen we op onze geur af.. we roken het meest lekkere gegrilde vlees. Hier moesten we naar toe! Aan de voorkant en ook het interieur van deze zaak ziet er simpel uit. De man die bij de deur staat zegt dat er net nog één plekje is. En dat dat heel uniek is om dit tijdstip. We twijfelen wat, maar gaan zitten en vragen naar het lekkerste gerecht van deze tent. De ober antwoord met een snelle, Spaanse tongval: ”Dat is onze Argentijnse biefstuk met chimichurri’.

Dus wij zitten 15 minuten later aan een fantastischs, malse biefstuk met een merkwaardig fris en kruidige sausje. Ik vind dat ik best veel smaken kan herkennen, maar deze groene substantie kan ik niet goed plaatsen.. Ik vraag de ober nog eens en hij verteld me dat we in een Argentijns familie restaurant zijn beland. Zijn moeder grillt de lekkerste steak en zijn vader bereid in de keuken alle andere gerechten, o.a. deze chimmichurri.

Ik heb natuurlijk gevraagd wat er allemaal in die chimichurri gaat, heb het direct thuis gemaakt en ik deel nu het recept met jullie!

Ingrediënten voor 2 biefstukken met chimichurri:

2 biefstukken

15 gram platte peterselie
10 gram oregano
30 ml witte wijn azijn
50 ml extra vierge olijfolie
1/2 tl Zeezout
Snufje chilivlokken
1/2 citroen
1 teen knoflook

Zo maak je het:

Snijd het teentje knoflook heel erg fijn. Hak dan de peterselie en oregano ook heel fijn. Voeg de olijfolie, azijn en de citroenschil toe. Breng op smaak met de zeezout en een snufje chilivlokken. Proef en voeg eventueel nog wat zuur of peper/zout naar smaak toe.

Zorg ervoor dat je biefstuk op kamertemperatuur is. Laat een grillpan goe heet worden en smeer de biefstuk met olie in. Breng op smaak met peper en zout. Grill de biefstuk aan beide zijdes een paar minuten aan. Een dun biefstukje heeft maar kort nodig, een dikke biefstuk wat langer. Je kunt door met je vinger in het vlees te drukken voelen of het vlees nog erg rood is (veert heel erg mee), of als het vlees al wat meer doorbakken is (het vlees bied weerstand, heft drukt niet makkelijk in). Als de biefstukjes nog goed zacht van binnen zijn, verpak je ze in aluminiumfolie. laat ze 10 minuten rusten snijd de biefstukken dan in reepjes. Serveer de biefstuk met de chimichurri eroverheen. Smullen!

biefstuk met chimichurri

Misschien vind je deze eendenborst ook zo lekker? Oók een goe stukje vlees!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *