bananenbrood
Snacks,  Zoet

Bananenbrood

Na vele bananenbroden te hebben gebakken heb ik eindelijk een lekker en gezond gerecht. Soms vond het te droog, te zoet, te smaakloos of net wat te nat. Maar deze bananenbrood voldoet precies aan mijn verwachtingen! Handig als je een trosje bananen hebt laten bruin worden. Je maakt het makkelijk met alleen een lepel, kom bakblik en een oven.

Zrg wervoor dat je in dit recept echt bruine bananen gebruikt. En anders voeg je met gewone gele, rijpe bananen wat extra honing toe.

Iedere dag nam ik als tussendoortje een plakje bananenbrood. Iedere keer een genietmomentje. Je kunt de plakjes ook invriezen voor later. Ik vond de brood de eerste 3 tot 4 dagen het lekkerst. Hier het recept:

Ingrediënten voor een bananenbrood:

230 gram volkoren speltbloem
70 gram amandelmeel
1 el honing
2 tl bakpoeder
4 rijpe bananen, geprakt
4 eieren
2 el vanille extract
1 el koek- speculaas kruiden
2 el yoghurt
1 appel, geschild en geraspt
1 snuf zout

Zo maak je het:

Zet de oven op 175 graden en vet een cakeblik in met boter en vet een cakeblik in met boter.

Breek de eieren en kluts ze met een vork in een kom. Voeg de yoghurt, het vanille extract, de honing, de geprakte banaan en de geraspte appel hier aan toe. Meng in een andere kom de droge ingrediënten met elkaar. Dus de speltbloem, bakpoeder, het amandelmeel, de koek- en speculaaskruiden en het snufje zout.

Voeg dan de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten en meng alles met een spatel door elkaar tot een glad mengsel. Schenk het beslag in het cakeblik en bak af in 45 tot 55 minuten.

Prik even in het brood met een satéprikker of de bananenbrood gaar is. Als de satéprikker schoon uit het brood komt is het gaar. Lekker ite!

Smullen!

bananenbrood maken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *