Baked oats met chocola en fruit
Ontbijt,  Zoet

Baked oats met chocola en fruit

Gebakken havermout is een nieuw fenomeen, al is het inmiddels al een paar jaar gaande. Toch heb ik pas afgelopen weekend voor het eerst dit ontbijtje gemaakt. Ik had opeens verschrikkelijke zin in chocola in een ontbijt. Vaak maak ik dan in een steelpannetje deze havermoutpap met cacao of bak ik bananenmuffins met cacao. In onze kelderkast zag ik opeens chocoladedruppels staan. Chocolaatjes die speciaal voor het bakken zijn bedoeld. Dus hup, daar ging ik. In een bui van -inpak-wijken-gedrag. Inpakken voor de verhuizing moet nog steeds ja. En lekker eten komt altijd voordat. Dus lunchte ik op zaterdagmiddag met dit fan-tas-tische ontbijt. Baked oats met chocola en fruit, dat was een goeie keus!

Dan heb je ook wat

Een nadeel en dat is tijd, want het moet gemaakt worden (niet zo moeilijk, hup even mengen), maar ook nog even 20 minuten in een warme oven bakken. Goh, vandaar ook de naam ‘baked oats’. En ja, als je dan tijd hebt en je hebt pure chocola in huis, maak dan dit recept. En ik zweer je, je slechte bui, PMS of regenachtige dag fleurt er flink mee op. En het is ook nog eens best gezond, voedzaam.

recept Baked oats met chocola en fruit

Havermout is veelal glutenvrij (check het etiket) en de melk kun je ook plantaardig in dit recept doen. Het ei kun je ook weglaten, maar zorgt in dit geval ook voor extra eiwitten en dus een verzadigd gevoel.

Hatsa, aan de slag!

Ingrediënten voor Baked oats met chocola en fruit (1 grote portie)

20 gram havervlokken
30 gram havermeel
100 ml melk
Halve banaan
1 tl bakpoeder
Twee druppels zoetstof of een el agavesiroop
2 el chocoladedruppels, puur
1 flinke el cacao
1 ei (alleen het eiwit)
Aardbeien, decoratie

Baked oats met chocola en fruit

Zo maak je het:


  1. Meng de havermout meel en vlokken met de geprakte banaan, Melk, het eiwit van het ei, 1 el choco druppels, bakpoeder, cacao en de zoetstof.

2. Doe dit mengsel in een overschaaltje en doe in het midden de resterende el chocodruppels. 

3. Bak in 20 minuten in het midden van de oven.

4. Doe de aardbeien erop en eventueel andere toppings. Of doe stukjes aardbei er doorheen alvorens het bakken.

Eet smakelijk!

Baked oats met chocola en fruit

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *