avocado salade
Diner met vis,  Lunch

Avocado salade

Wat een prachtige dag weer! ☀️ Afgelopen weekend at ik me toch een lekkere salade. Deze salade was ontstaan uit ‘restjes’. En dat klinkt misschien heel ongezellig, maar uit restjes van je koelkast kun je soms de meest lekkere, nieuwe gerechten toveren. Zo was deze avocado salade helemaal geslaagd met de romige, precies rijpe avocado en de warmgerookte zalm-snippers die ik van de flatbread nog had. Samen met de knisperverse ijsbergsla en wortelrasp, zoete maïs koken al smaken bij elkaar. De dressing is zout & fris en maakte ik van blauwe kaas, zure room en olijfolie. Oh, wat was dit heerlijk smullen. Een andere dressing zonder blauwe kaas kan natuurlijk ook prima. 


Dit was opdracht 2 ( tevens laatste opdracht voor mij) van de topmemberactie van @Uitpaulineskeuken en de 🥑 van @Eatme_nl het maken van een salade met avocado was de opdracht.

Ingrediënten 1 kom
30 gram wortel julienne
1/2 avocado, in grove ‘chuncks’
30 gram warm gerookte zalm-snippers
2 handjes ijsbergsla, gesneden
2 el mais
6 blaadjes munt
Dressing: el olijfolie, 2 el sour cream, 1 el blauwe kaas verbrokkeld in kleine stukjes. + Peper/ zout naar smaak.

Voor deze salade hoef je niets te snijden. ook wel eens gemakkelijk hé? Meng de ingrediënten voor de salade met elkaar en roer de ingrediënten voor de dressing apart in eens schaal tot een dressing. Net voor het opdienen voeg je de dressing toe. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *