3x aubergine van de bbq
Diner vega

Aubergines van de bbq

Zoals jullie weten ben ik de deze zomer begonnen met Bbqen en neem ik jullie mee in deze ontdekkingsreis. Na pizza, vlees en vis was ik toe aan een lekker Vega bbq gerecht. Net nu het weer weer helemaal bbq-proof is! Deze Aubergines van de bbq met 3 verschillende toppings is dan een goed idee!

Deze Aubergines worden heerlijk zacht en rokerig van smaak van het grillen op de bbq. En makkelijk dat het is om te maken.. Ik heb 3 verschillende toppings voor jullie, die je over de gegrilde Aubergines kunt doen. De ene fris en kruidig: Citroen-knoflook, de ander zoet, hartig en pittig: asian style. Daarmee noem ik direct mijn twee favoriete toppings. Maar ook de Mexicaanse salsa is een goed idee als je voor een volledige Mexicaanse tafel vol lekkers.

De manier om lekker veel groentes te eten tijdens de BBQ!

Maak jij het ook eens?

Ingrediënten voor 3x augerbines van de bbq (4 pers):

3 aubergines
Neutrale olijfolie of zonnebloemolie
Zout
1 handje BBQ rooksnippers (appelhout bijvoorbeeld)

Aubergine van de bbq
Aubergine van de bbq met citroen-knoflook topping

Topping Citroen-knoflook:
1 kleine witte ui
1/2 citroen
15 gram peterselie
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
Snufje zout

Zo maak je deze topping:
Snijd de ui en knoflook fijn, rasp de citroen en pers de halve Citroen uit. Doe alle ingrediënten samen in een hoge beker en mix met een staafmixer tot een frisse topping.

Aubergine van de bbq
Aubergines van de bbq met Asian dressing

Topping Asian style:
1 tl ketjap
3 el sojasaus
2 el honing
1 teen geperste knoflook

Zo maak je deze topping: Meng alle ingrediënten met elkaar, en klaar is je dressing.

Aubergine van de bbq
Aubergines van de bbq met de Mexicaanse salsa

Mexicaanse salsa:
1 tomaat
15 gram koriander
1 kleine witte ui
1 limoen
Peper en zout

Zo maak je deze topping:
Snijd de ui, tomaat en koriander fijn en doe in een schaaltje. Voeg het limoensap en limoenrasp toe en breng op smaak met peper en zout.

Basis recept Aubergines grillen op de bbq:

1. Snijd de Aubergines in 8 delen.

2. Verwarm de bbq op 200 graden. Week de bbq rooksnippers in een glas water. Leg ze na 10 minuten op de kolen.

3. Strijk een beetje olie op de aubergine en strooi wat zout over de aubergine.

4. Rijg eventueel de aubergines op een metalen bbq pen.

5. Grill de Aubergines direct op de bbq.

6. Dan verplaats je de aubergine naar indirecte warmte en gaat de aubergine nog eens 20 minuten op indirecte warmte. (met de kap er overheen).

7. Maak de aubergines af met de toppings. Eet smakelijk!

Je kan nog veel meer op de BBQ doen natuurlijk, wat dacht je van: mosselen, of deze surf-en-turf spiesjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *