Auberginerolletjes met gehakt
Dit is een ontzettend lekker gerecht waarin aubergine gegrild is en opgerold. Met een lekkere vulling van kruidig gehakt en ei. In een lekkere tomatensaus. Deze Auberginerolletjes met gehakt eet je met bijvoorbeeld rijst of penne met pesto.
Het is even een werkje, dat vond ik wel.. Maar ik vond het echt heel erg lekker en het helemaal waard. Waarom is het een werkje? De aubergines moeten eerst gesneden, dan gedroogd, drooggedept, ingesmeerd (met olie) en gegrild worden. Je bakt het gehakt gaar met kruiden en dan begint het rollen. Allemaal leuke werkjes waar je best wel eens zen van kunt worden.
Ook maak je een tomatensaus, simpel met passata. Hierin leg je de gegrilde rolletjes aubergines. Dit doe je in de oven, met een lekker laagje mozzarella. Zo wordt het een zalige ovenschotel.
Ik zou zeggen; probeer het eens!
Ingrediënten Auberginerolletjes met gehakt voor 2 a 3 personen:
2 aubergines
1 bol mozzerella (of 2 bollen als je zin hebt)
500 ml tomatensaus
100 ml Crème fraiche
1 ei 300 gram rundergehakt
1/2 tl cayennepeper
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijnzaad
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 tl honing
1 courgette
Peper & zout
Serveer met rijst of pasta met pesto.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de aubergines in plakken, bestrooi met zout en leg in een zeef voor 20 minuten. Dep de plakken Aubergine droog met keukenpapier.
3. Zet de grillpan op middelhoog vuur en smeer beide zijdes in met olie.
4. Bak de aubergine plakken om en om in de grillpan tot er een mooi streepje op komt.
5. Ondertussen: Snijd een uitje en knoflook fijn en bak aan in een koekenpan. Voeg het gehakt toe bak aan. Voeg de paprikapoeder, gemalen komijnzaad en cayennepeper toe. Haal dan als alles gaar en gebakken is uit de pan.
6. Snijd weer een ui en een teen knoflook fijn en bak in wat olie in een pan aan. Voeg de tomatensaus toe en voeg een in blokjes gesneden courgette toe. Laat dit 10 minuten sudderen. Breng op smaak met peper, zout en honing.
7. Meng het gehakt dat afgekoeld is met een ei en de Crmee fraiche. Breng nog eens op smak met peper en zout!
8. Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Schep een el gehaktmengsel in een plakje aubergine en rol dit op. Leg de rolletjes in de tomatensaus.
9. Eventueel met mozzarella over het gerecht en bak voor 20 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Vond je dit lekker? Deze lasagne met pompoen is ook koolhydraatarm. En deze couscous met bloemkoolrijst is net zo lekker.