
Aubergine curry met geroosterde kikkererwten
Curries maak ik inmiddels al een aantal jaren heel graag. Vaak met kip, rundvlees of vis. Maar vega kan het ook heel goed. Aubergine is zo’n groente die goed vult en erg romig van textuur kan zijn, mits je het goed bereidt. Deze aubergine curry met geroosterde kikkererwten is lekker romig, hierin mis je het vlees totaal niet!
De kikkererwten rooster je lekker knapperig. Zo top je de romige curry af met krokante ‘nootjes’. Althans zo proeven ze. Daarnaast geeft kikkererwt nog eens extra voedingswaarde en dus eem verzadigd gevoel. Lekker is deze curry met wat boontjes erbij en nog wat koriander als je dat lust.
De curry is snel klaar en dus ideaal voor een doordeweekse dag!
Ik zal je uitleggen hoe je het maakt:
Ingrediënten Aubergine curry met geroosterde kikkererwten:
2 aubergines
100 gram kikkererwten
2 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl zwarte mosterdzaad
Een tl komijnzaad
Een blikje tomatenpuree
400 ml kokosmelk
3 cm gember, geraspt
2 tenen knoflook
1 rode ui, gesnipperd
4 el olie
1/2 tl zout
1/4 tl chilipoeder
Zo maak je het:
1. Bak in een koekpan de kikkererwten aan met wat olie, peper, zout, de gemalen komijn en de paprikapoeder. Haal uit de pan en laat uitlekken.
2.Snijd de aubergine in 8en en snijd dan deze stukken in tweeën.
3.Bak in 2 el olie de aubergine stukken in 8 minuten goudbruin en deels gaar. Haal uit de pan. Dit kan ook in een grillpan of op de bbq.
4. Bak dan in dezelfde pan in 2 el olie het komijnzaad, chilipoeder en de mosterdzaad aan. Zet nu het vuur op laag. Voeg dan het gesnipperde uitje, gesnipperd teentjes knoflook en de gember toe. Bak dit voor 5 minuten.
5.Voeg de tomatenpuree toe en bak even kort aan op de bodem van de pan. Voeg de kokosmelk nu toen en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
6. Doe bij de curry de gegrilde aubergine en laat in de saus meegaren.
7. Serveer de auberginecurry met hierover heen de kikkererwten en eventueel koriander. Serveer bijvoorbeeld met rijst, naan, zoet-zure komkommer en boontjes. Eet smakelijk!


