aspergetaart
Diner vega

Aspergetaart

Een echt lente gerecht is deze aspergetaart. Een taart dat er geweldig uitziet en natuurlijk ook heel lekker is. Ik maak het ieder jaar als de asperges weer een beetje betaalbaar in de schappen liggen. De groene kleur krijgt de taart niet alleen van de asperges, maar ook van de basilicum-creme die je in een handomdraai met een staafmixer maakt.

Deze saus is gezond en niet vet. De smaak van knoflook en basilicum doet denken aan pesto, maar in werkelijkheid eet je een veel gezondere versie zonder veel olie en kaas. Samen met de asperges en de geitenkaas heb je een geweldig maal.

Met een salade erbij eet je lekker veel groentes. Dit is dan een frisse tegenhanger van de vullende quiche. Maak jij hem ook eens? Wellicht is het dan een nieuwe klassieker bij jullie huis.

Ingrediënten voor de aspergetaart (4 pers.)

1 kilo groene asperges
200 gram zachte geitenkaas
Half pakje filodeeg (6 plakjes)
Chilipoeder
250 gram ricotta
2 tenen knoflook
1 plantje basilicum
4 eieren
Peper, zout
Zonnebloemolie

Zo maak je het:

  1. Zet de oven op 200 graden.
  2. Snijd dan het harde deel van de asperges van de onderkant. Kook de asperges 3 minuten, net niet gaar.
  3. Doe in een hoge kom de ricotta, de blaadjes basilicum, peper, zout, uitgeperste knoflook, de eieren en maak met een staafmixer tot een gladde creme. Je kunt ook creme fraiche of slagroom gebruiken i.p.v de ricotta.
  4. Kwast het filodeeg in met zonnebloemolie en een paar snufjes chilipoeder en leg in een ovenschaal. Hierin leg je vervolgens de asperges en stukjes geitenkaas en overgiet met het groene baslicummengsel.
  5. Bak de taart ten slotte af in ongeveer 30 minuten. De eieren moeten gestold zijn en de bovenkant mag een goudbruin kleurtje hebben. Lekker met een frisse salade. 🥗 Lekker ite! 

Een quiche of taart maken is altijd leuk. Misschien vind je deze quiche ook lekker? Het is niet moeilijk en je zet wel echt wat mooist op tafel. Fijn weekend allemaal! 🥂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *