
Asperges in een krokant jasje
Asperges zij alweer een tijd in het seizoen. Je kan ze op zoveel verschillende manieren bereiden. Met een botersausje, of wat dacht je van deze leuke (en vooral lekkere!) varianten: met Miso en met basilicumsaus. Mijn peroonlijke favorieten. Een heel andere insteek zijn deze gefrituurde asperges: Asperges in een krokant jasje. Heerlijk met het mosterd-mayo sausje! Een echte lekkere vega snack.
Lekker als snackje op de borrelplank of als voorgerecht! Het koken kun je al eerder op de dak doen, het paneren en frituren kun je beter a la minute doen. Succes en eet smakelijk!

Dit heb je nodig voor een postie Asperges in een krokant jasje:
500 gram witte asperges
3 eieren
3 el bloem
100 gram panko
50 gram Parmezaanse kaas
500 ml zonnebloemolie
4 el fritessaus
1 tl mosterd
Peper en zout
Zo maak je het:
- Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en schil ze dubbel, zodat je straks geen draden krijgt. (heeeel belangrijk!)
- Kook de asperges voor 10 minuten in gezouten water, giet ze af en dep droog met een schone theedoek.
- Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en meng met de panko en zwarte peper en zout. Doe dit in een schaal. Kluts het ei en doe ook in een schaaltje.
- Haal de asperges door de bloem, dan het ei en dan het panko-mengsel.
- Ondertussen maak je een sausje van de fritessaus en mosterd door dit te mengen.
- Verwarm een laagje zonnebloemolie in een braadpan en frituur de asperges per 3 om en om goudbruin en krokant. Laat de asperges uitlekken en serveer met het sausje. Eet smakelijk!

