Appeltjes onder een dekentje
Zoet

Appeltjes onder een dekentje

Deze maand in de rubriek ‘koken met… @Marouschkaaa het recept Appeltjes onder een dekentje. Marouschka en ik zijn al 12 jaar vriendinnen en hebben al heel wat afgekookt samen. Vooral sushi hebben we al een al heel vaak samen gemaakt. Want we zijn er gek op!

Koken met…  in deze rubriek kook ik iedere maand een keer met een vriend, vriendin, familielid of collega. En maak ik samen met deze persoon één van zijn/haar favoriete gerechten. Een gerecht dat voor deze persoon betekenis heeft. Samen koken is namelijk zo gezellig en je leert en inspireert!

Appeltjes onder een dekentje heeft in Marouschka haar familie een hele ontwikkeling doorgemaakt.  Marouschka’s oma maakte voor haar vader vroeger Brusselse appeltjes.  Marouschka haar moeder vervolgens weer op een andere manier met stukjes appel, ipv met hele appels. 🍏 En later maakte Marouschka het zelf met een dubbele hoeveelheid deeg, omdat ze dát zo lekker vind aan het recept. @Koen, de vriend van Marouschka voegde en ijs aan toe. En voila, hier is het gerecht zoals het nu is!

Op een foto zie je Marouschka pepers bakken.😅 Die horen natuurlijk niet in dit dessert. Maar voor een recept dat later verschijnt.

Het is een ontzettend lekker dessert dat je warm eet met een bolletje ijs! De appels zitten onder een soufflé-achtig deeg, vandaar de naam. Echt zo’n klassieker die je na één keer proeven zeker vaker zult maken! En de ingrediënten heb je misschien al gewoon in huis.

Ingrediënten:

2 Elstar appels
60 gr zelfrijzend bakmeel
60 gr boter
150 ml melk
45 gr kristalsuiker
3 eieren
Snufje zout

Zo maak je het:

Zet de oven op 180 graden. Breng de melk met het boter en zout tot het kookpunt. Voeg dan in één keer het zelfrijzend bakmeel toe. Vervolgens roer je met een houten lepel het geheel zolang totdat er een deegbal ontstaat dat loslaat van de bodem. Neem de pan van het vuur er roer één voor één de eieren door het beslag en daarna voeg je ook de suiker toe. Snijd de twee appels in partjes en leg de partjes in een ingevette ovenschaal. Dek de appeltjes geheel af door het beslag over de appeltjes heen te gieten. Zet de ovenschaal voor ongeveer 20/30 minuten in de oven, totdat het deeg lichtbruin en gerezen is. Om het extra te laten rijzen kun je de oven de laatste 5 minuten iets heter zetten. Tot slot serveer je het gerecht warm met vanille ijs en poedersuiker. Eet smakelijk!

Vond je dit heerlijk en ben je gek op warme nagerechten met ijs? Misschien vind je deze rabarber aarbei crumble ook wel heel lekker? 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *