
Appeltaart flammkuchen
Ik heb een superleuk en makkelijk recept voor jullie voor dit weekend! Hou jij ook zo van appels, kaneel en amandelspijs? Dan is deze appeltaart flammkuchen ook echt wat voor jou!
Ik maakte deze appel plaattaart op een flammkuchen deeg. Flammkuchendeeg is krokant en dun. Lekker met een laagje zachte amandelspijs en fris zoete appeltjes erop. Even afbakken in de de oven en dan serveren met een toef slagroom. Ook kun je het als dessert eten, warm geserveerd met een bol ijs en wat slagroom.
Dit recept flans je in 15 minuten in elkaar en dan heb je toch iets lekkers voor bij de koffie of als dessert. Ook kun je ze leuk in ronde eenpersoons porties maken zoals hieronder. Dan snijd je het deeg simpelweg in cirkels. Je snijd dan om een rond voorwerp heen en belegt de appels in een waaier. Die zien er ook leuk uit, toch?

Ingrediënten appeltaart flammkuchen voor 6 tot 9 stukjes:
1 rol flammkuchendeeg (Tante Fanny)
200 gram amandelspijs
1 ei
60 gram roomboter
1 el amandelextract
3 Elstar appels
2 el honing
1 tl kaneel
+ Slagroom of vanille ijs

Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verbrokkel de amandelspijs en snijd de boter in kleine stukjes. Doe de boter en amandelspijs in een grote kom en voeg ook een ei toe. Mix dit met een keukenmixer tot een glad mengsel.Voeg dan de amandelextract toe. Zo maak je een smaakvolle frangipane.
- Was de appels en snijd iedere appel in ongeveer 16 partjes met schil de schil er nog aan. Bak de appelpartjes in een klein beetje boter of olie in een koekenpan. Voeg honing en kaneel toe en laat de partjes licht karameliseren.
- Leg het flammkuchen deeg op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de frangipane over het flammkuchendeeg en hierover leg je de appelpartjes dakpansgewijs.
- Bak de flammkuchen appeltaart in een oven op 220 graden voor ongeveer 8 minuten. Je bakt de appeltaart in ieder geval totdat de randjes van het deeg goudbruin en knapperig is.
- Maak ondertussen de slagroom of pak het ijs alvast uit de vriezer. Snijd de appeltaart flammkuchen na wat afkoelen met een pizzasnijder of knip met een keukenschaar in eenpersoons porties. Serveer ze lauwwarm met een klodder slagroom of een bol ijs.
- Heerlijk smullen!

Ben jij ben als ik zo gek op amandelspijs? dan vind je deze kersentaart vast ook erg lekker!

