zachte amaretti koekjes
Zoet

Amaretti koekjes

KOKEN MET .. Het is weer begin van de nieuwe maand oktober! Dus tijd voor een nieuwe koken met.. Zoals het liedje van bløf luidt: ‘Oktober overvalt ons ieder jaar’. Einde zomer, altijd even slikken dat het sneller donker wordt. 🍁🍂 Maar ieder seizoen heeft zo zijn charme!

Deze keer koken met @sabinabroekema ! Ik ken haar van de opleiding docent Beeldende Kunst dat we beide hebben gedaan. En samen met Jildau bezoeken we de leukste musea en evenementen op het gebied van kunst, design en eten. Sabina is heel goed in borden mooi opmaken en fotograferen. Haar zie je dan ook op de laatste foto fotograferen!

Samen maakten we de zachte amaretti koekjes van @danoi_pasqualino_pauline . Een Siliciliaanse zoete delicatesse. De koekjes mogen lekker rustiek zijn, dus maak ze niet te mooi en netjes. Met vijf ingrediënten maak je deze overheerlijke koekje en dan heb je me toch een lekkere traktatie of cadeautje!

Amaretti koekjes

Ingrediënten voor 20 amaretti koekjes:

200 gram amandelmeel
100 gram suiker
1 tl amandel extract
1 eiwit van een groot ei
1 citroen (bio)
Poedersuiker

Zo maak je ze:

Zet de oven op 180 graden. Was de citroen goed en rasp het gele van de schil. Meng de schil met de suiker, amandelmeel, de amandel extract en het eiwit. Het mengsel moet een samenhangende massa worden. Maak evengrote bolletjes, ongeveer 20 en doop die rondom in een schaal met poedersuiker. Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier en druk met je vingers de bolletjes wat platter en onregelmatig van vorm. Bak in 10-14 minuten af in de oven.

De koekjes zijn eerst nog heel zacht, maar naarmate ze langer afkoelen worden ze van buiten harder. Van binnen horen de koekjes zacht te blijven. Veel bak- en eetplezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *