Amaretti Aardbeien toetje in een glaasje
Zoet

Amaretti Aardbeien toetje in glaasje

Wat was het een heerlijk weekend. Drie keer bbqen en 2x keer hetzelfde toetje geserveerd. Dit zomerse amaretti aardbeien toetje in een glaasje viel zo goed bij mijn gasten en bij mezelf in de smaak. De naam vond ik lastig te bedenken. En nog steeds ben ik er niet helemaal over uit. Maar ik kon niet wachten met posten. Dus hier is hij dan. 🙂

Wat is het? Een laagje verkruimelde, harde bitterkoekjes, hierop een theelepel rum of amaretto, dan een romig laagje van opgeklopte slagroom en mascarpone en verse aardbeien en frambozen. Daarna een lepeltje slagroom en een koekje bovenop. Dit is een feestje!

De koekkruimels worden een beetje zacht en de room stijft mooi op in de koelkast. Aardbeien maken eigenlijk alles lekker. Ben jij net als ik ook gek op krokante bitterkoekjes? Dit dessert is dan echt perfect. Je maakt het in 5 minuten klaar en hebt alleen een garde nodig. Zet het dan een paar uren (tot een nacht!) in de koelkast. Dan voor het opdienen met het fruit afmaken en dan lekker met een lepeltje opeten.

De toetjes worden lekkerder, zodra ze langer in de koelkast staan. Dat komt omdat de verkruimelde koekjes zich volzuigen met de rum en dus lekker zacht en aromatisch worden. Maar je kunt ze dus ook een uurtje in de koelkast zetten..

Maak jij dit lekkere toetje ook eens?

Ingrediënten voor 8 tot 10 Amaretti aardbeien toetje in een glaasje:

150 gram amaretti koekjes
250 gram mascarpone
700 ml opgeklopte slagroom
Poedersuiker naar smaak
300 gram aardbeien
100 gram frambozen
50 ml rum of amaretto

Zo maak je ze:

  1. Verkruimel ongeveer 3 of 4 koekjes per glaasje. Schenk per glaasje een tl rum of amaretto eroverheen.

2. Meng in een grote kom de mascarpone en 600 ml opgeklopte slagroom met elkaar. (je kunt de slagroom natuurlijk ook zelf kloppen en hier suiker aan toevoegen).Voeg een eetlepel poedersuiker toe en meng dan alles met elkaar met een garde tot het mengsel egaal en zonder klontjes is. Proef dan of je het zoet genoeg vind. Ik vind het zelf lekker als het licht-zoet is. De koekjes en aardbeien zijn natuurlijk ook al een beetje zoet.

3. Schenk het marcarpone mengsel over de verkruimelde koekjes heen en zet in de koelkast. Laat dit een paar uur staan, maar nog lekkerder is een nachtje laten staan in de koelkast. De koekjes worden dan een beetje zacht en mengt zich heerlijk met de rumsmaak.

4. Als je de toetjes serveert was je het fruit en snijd de aardbeien doormidden. Leg het fruit op het mascarponemengsel, daarop een lepeltje slagroom met een bitterkoekje.

Lekker ite!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *