
Aardbeikwarktaart
Voor dit weekend heb ik een lekkere luchtige aardbeikwarktaart gemaakt. Één van mijn favoriete taarten naast MonChoutaart en appeltaart?. Mijn moeder maakt de lekkerste kwarktaart, maar ik maakte deze aardbeivariant die ook zeer goed smaakt. Probeer het ook eens! Het kost een half uurtje van je tijd en dat zonder pakjes of zakjes. Ik heb de helft ingevroren om op een later moment op te eten. ?
Ingrediënten voor een aardbeikwarktaart voor 10 personen:
1 pak lange vingers
500 gram magere kwark
400 gram aardbeien
250 ml slagroom
200 gram witte basterdsuiker
12 blaadjes gelatine
1 perssinaasappel
1 ei (alleen het eiwit)
Zo maak je het:
1. Doe bakpapier in een ringband van 26 cm en leg de lange vingers op de bodem.
2.Week de gelatine 10 minuten in koud water. Pers de sinaasappel uit en verwarm dit in een pannetje(niet laten koken!).
3. Was 300 gram aardbeien, kroontje eraf en maak volledig fijn met een staafmixer of keukenmachine. De overgebleven 100 gram aardbeien gebruik je voor het garneren van de taart.
4. Splits het eiwit van het eigeel en klop het eiwit op in een kom. Als je de kom over de kop kan houden en het eiwit niet naar beneden valt is het klaar.
5. Klop in een andere kom de slagroom tot het lobbig is, niet stijf.
6. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer door de verwarmde sinaasappelsap.
7. Doe bij de kom slagroom de kwark, 200 gram witte basterdsuiker, de sinaasappelsap en de aardbeien en roer door tot het helemaal is gemengd. Als laatste roer je de geklopte eiwit door het mengsel.
8. Giet het kwarkmengsel over de lange vingers. Vier uur tot een nacht opstijven in de koelkast en klaar.
Lekker met slagroom en aardbeien!

Heb je veel minder tijd om een taart op te laten stijven? Dan is deze zoete flammkuchen met appel en amandel een aanrader!
