aardbeienmousse
Zoet

Aardbeienmousse

Al een hele tijd geleden maakte ik deze aardbeienmousse. Een heerlijk fris en fruitig toetje dat door iedereen goed werd ontvangen. Tijdens een gezellig Oud en Nieuw feestje serveerde ik ze in het huis van vrienden. De Aardbeienmousse is dan heel handig, ik had ze de avond van tevoren al gemaakt. En het was erg gemakkelijk om te maken.

Ik serveerde ze nog met een lange vinger erin, om dat lekker mee te kunnen dippen in de smeuige en luchtige aardbeienmousse. Met verse aardbeien erop maak je het af en eventueel een toefje slagroom is lekker.

De aardbeien zijn nu nog volop aanwezig en van eigen bodem. De allerlekkerste en lekker zoet. Je hoeft dus niet veel suiker toe te voegen aan deze toetjes als de aardbeien al lekker zoet zijn. Een goede tip is om in de gaten te houden waar er nog een grote hoeveelheid aardbeien zijn voor weinig. Je kunt ze invriezen voor een lekkere aardbeiensaus of in in dit geval een grote hoeveelheid toetjes van maken.

Deze handige plastic bekers die ik als schaaltjes gebruik, komen bij de Sligro vandaan. Handig om in huis te hebben als je net als ik regelmatig voor een grote gezelschap toetjes of gebakjes maakt.

aardbeienmousse maken

Ingrediënten aardbeienmousse voor 5 stuks:

300 gram aardbeien +5 aardbeien voor het serveren
300 gram slagroom
3 blaadjes gelatine
1/2 limoen
5 lange vingers
Een 1/2 el suiker

Zo maak je het:

  1. Week de gelatine in een laagje water. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien in een kom en voeg het sap van een halve limoen toe. Pureer met een staafmixer de aardbeien helemaal fijn.
  2. Haal de gelatine uit het water en doe in klein laagje water in een steelpannetje. Verwarm dit totdat de gelatine is opgelost in het water.
  3. Voeg het water met de gelatine toe aan de gepureerd aardbeien en meng goed door.
  4. Doe de slagroom in een grote kom en voeg de suiker toe. Klop de slagroom stevig op.
  5. Voeg dan de aardbeiensaus toe en schep heel voorzichtig alles door elkaar. Houdt de slagroom zo luchtig mogelijk door vouwend door de aardbeienmousse te scheppen. Zodra alle slagroom is opgelost en het geheel licht roze is, is het klaar. Proef even of je het zo zoet genoeg vindt, anders voeg je nog een tl suiker toe.
  6. Doe nu de aardbeienmousse in bakjes of schaaltjes en laat 2 uren tot (bij voorkeur!) een nacht opstijven.
  7. Garneer voor het opdienen af met een gehalveerde aardbei, een lange vinger en eventueel slagroom. Eet smakelijk!

In dezelfde glaasjes maak ik ook regelmatig dit lekkere toetje: Amaretti aardbeientoetje in een glaasje. Een dikke aanrader ook!

— Er zit er gelatine is, dus niet geschikt voor vegetariërs —

aardbeienmousse maken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *