3x gourmet ideeen
Diner met vlees

3x gourmet receptjes

Gaan jullie ook vaak gourmetten met de feestdagen? Wij wel. Is het niet met, kerst of Sinterklaas, dan is het wel met oud en nieuw. Het fijne vind ik als kok dat je lekker aan tafel kunt blijven zitten, het is lekker lang tafelen en je mag álles op tafel proberen!

De leukste hapjes op de gourmet vind ik de gevulde hapjes. Ik heb 3 ideetjes hiervan voor jullie gemaakt en gefotografeerd. Zo heb je misschien weer eens wat anders dan de slavinkjes, hamburgertjes en shoarma (wat allemaal ook heel erg lekker is!) Kijk je mee?

3x gourmet ideeën

Ingrediënten voor 12 Gevulde champignons:

12 kastanjechampignons
50 gram spekblokjes
1 tl tijm
1 teen knoflook
1 kuipje kruidenroomkaas (paturain of val blanc)
100 gram geraspte kaas

Ingrediënten voor 2 dadels in spek:

12 dadels
200 gram roomkaas
12 dunne plakjes ontbijtspek

Ingrediënten voor 12 geitenkaas in spek:

12 schijfjes geitenkaas (schijfjes, naturel)
12 dun gesneden ontbijtspek

Extra (niet op de foto) 12 Kabeljauw in Parmaham:

500 gram kabeljauw
6 plakken parmaham

Zo maak je het:

Hol de kastanjechampignons uit met een lepeltje. Snijd hetgeen dat je uit de champignons haalt in stukjes. Snijd de knoflook fijn en bak met de spekblokjes en tijm tot het krokant en bruin is. Vul de champignons met de vulling en doe hier een theelepel roomkaas op en hieroverheen gerspte kaas.

Leg een plak spek op je werkbank en snijd 1/4de van de spek af. Leg het kleine deel over de zijkanten van een schijfje geitenkaas. Rol nu over het platte stuk van de geitenkaas schijfjes het grotere stukje spek. Vouw de spek zo om de geitenkaas dat er geen geitenkaas meer zichtbaar is.

Snijd de dadels doormidden en haal de pit eruit. Vul dan de dadels met de roomkaas. Voeg zoveel toe dat de dadels gevuld zijn, maar nog net dicht kunnen. Snijd 1/4de van het spek af. Leg het kleine deel over de zijkanten van een de dadel. Rol nu over de breedte van de dadel het grotere stukje spek. Vouw de spek zo om de dadels dat er geen roomkaas meer zichtbaar is.

Snijd de kabeljauw in kleine porties. (ongeveer twee happen) Dep de kabeljauw droog en bestrooi met peper en zout. Rol de parmaham om de vis en laat even in de koelkast rusten. Zo blijft de parmaham goed plakken.

Tip:
Alle 3 hapjes kunnen ook vega: De dadels zonder spek zijn ook zalig gevuld met geitenkaas of roomkaas.
De geitenkaas kun je ook paneren met bloem, ei en paneermiddel.
De champignons kunnen ook prima zonder de spekblokjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *